Antiek, Brocante, Curiosa en Mo(nu)menten


Antiek, Brocante en Curiosa Markt

Dit jaar de 2e editie !
Ontdek de charme van het verleden op de Antiek, Brocante en Curiosa Markt in de Dorpsstraat, op zaterdag 14 september 2024!

Van 10:00 tot 17:00 uur kun je je onderdompelen in een schat aan historische schatten en unieke vondsten. Struin langs kraampjes vol antiek, brocante, curiosa en nostalgische items en geniet van een dag vol authentieke sfeer. Kom en vind dat ene speciale stuk dat je hart sneller doet kloppen. Mis dit evenement vol geschiedenis en karakter niet!


“Dankzij Antiekmarkt Zoetermeer heb ik een prachtig antiek schilderij kunnen vinden voor mijn woonkamer. De service was uitstekend en het aanbod was geweldig!”

Marieke S.


Open Monumenten Dag

Tijdens deze dag - iedere tweede zaterdag van september - staan vele monumenten tussen 10.00 en 16.00 uur open voor een bezoekje. Vaak zijn zij het toneel van allerlei activiteiten zoals tentoonstellingen, rondleidingen, lezingen en concerten.

De Open Monumentendag Zoetermeer wordt georganiseerd in een samenwerking tussen het Historisch Genootschap Oud Soetermeer, de gemeente Zoetermeer en enkele vrijwilligers.

Ook in en om  de Dorpsstraat zijn er activiteiten en zullen er een aantal monumenten te bezichtigen zijn.  Meer informatie volgt...


Lunchen in Brocante Sfeer!

De Bakkerswinkel

Bij De Bakkerswinkel kan je ontbijten, lunchen, high tea-en, koffie drinken en een taartje eten. Ook kan je bij ons een vergadering beleggen of een verjaardagsfeestje vieren. Je kan in sommige Bakkerswinkels zelfs trouwen.

Het unieke concept van De Bakkerswinkel is bedacht door ondernemer Piet Hekker. De Bakkerswinkels in Amsterdam en Zoetermeer zijn stuk voor stuk gevestigd op unieke locaties, opgeknapt en ingericht met hulp van onze vertrouwde ‘huisvormgever’ Piet Hein Eek. Zo is de inmiddels bekende echte ‘Bakkerswinkelstijl’ ontstaan en is De Bakkerswinkel een aangename, huiselijke plek om jezelf te verwennen met een heerlijk taartje of een lekkere lunch of om gewoonweg even te ‘ontsnappen’ aan de hectiek van de dag.

Gasten van alle leeftijden en achtergronden genieten van de Bakkerswinkel. Mensen voelen zich prettig in de ruimtes en komen vaak terug. Het is er gezellig, huiselijk, vertrouwd; een beetje een soort ’tweede huis’. Wanneer ze weer vertrekken, zien ze er veel gelukkiger uit dan toen ze kwamen!


Oldtimers

Bent u een oldtimer liefhebber? 
Ontdek de nostalgie van vervlogen tijden tijdens onze antiek, brocante en curiosa markt! Net als vorig jaar zullen prachtige oldtimers schitteren tussen de kraampjes, waardoor de markt een onmiskenbare sfeer en beleving krijgt. Geniet van de charme van deze klassieke voertuigen terwijl je snuffelt tussen unieke vondsten en bijzondere schatten. Een dag vol historie en gezelligheid wacht op je!


Samenwerkende partners: